Om oss

Spelkulturföreningen Daaks Ord grundades 2009 i ett vardagsrum i Stenungsund. Det var ett kompisgäng på fyra personer som brukade spela rollspel tillsammans som ville ha ett mer rättvist sätt att fördela kostnaden för nya rollspelsböcker mellan sig. Gruppen kom överens om att grunda en förening där alla betalade lika mycket i medlemsavgift och där alla fick vara med och bestämma vad som skulle köpas in. Detta blev starten på föreningen.

Året efter ansökte föreningen om medlemskap i Sverok, ett ungdomsförbund för spelintresserade i Sverige. Föreningen passade då även på att byta sätesort till Göteborg där fler av medlemmarna bodde. På söndagar började det snart hållas spelmöten på Nya Påvelundsskolan i Göteborg. I caféet kunde man ofta se travar med böcker och mångsidiga tärningar när Daaks Ord var på besök. Föreningen växte och medlemmarna beslutade att försöka rekrytera fler till hobbyn. Vid högtider hölls särskilda stämningsrollspel där föreningen bjöd på mat och alkoholfri dryck och en del medlemmar började snickra på egna spel och berättelser i föreningens regi.

2011 flyttade flera medlemmar till Skövde för att studera på högskolan där och startade därför en Skövdeavdelning. Med tiden växte sig denna större än Göteborgsavdelningen. Efter ett par år fanns ingen verksamhet kvar i Göteborg och då beslutade årsmötet att återigen byta sätesort, den här gången till Skövde. Under flera år samlades medlemmarna i nykterhetsförbundet Blå Bandets lokal på Norrmalm, innan ett hyresavtal på en egen lokal undertecknades 2016.

Hösten 2019 firade föreningen 10 år. Under årens gång har många personer varit medlemmar, vissa endast något år medan andra hängt med från start. Vill du också vara med och skriva vår historia? Bli medlem idag!